Een avond over grote bedrijven organiseren we niet zonder reden in Eindhoven. Brainport Eindhoven staat bekend als de slimste regio ter wereld. Maar elk succes kent zijn keerzijdes, en die worden steeds duidelijker. Het piept en kraakt in de stad. Niet ondanks, maar vanwege het huidige economische klimaat. Het wordt steeds duidelijker dat het grote bedrijfsleven niet ongebreideld kan groeien.

Wat is er nodig om bedrijven te creëren die onze maatschappelijke vooruitgang niet langer frustreren maar juist versnellen? Tijdens het eerste deel van de avond praten we hierover met schrijver en journalist Sander Heijne en met Rutger Claassen, hoogleraar politieke filosofie en ethiek aan de Universiteit Utrecht.

Tijdens het tweede deel van de avond duiken we de praktijk in. We gaan in gesprek over de lokale en regionale context van de waarde van bedrijven: hoe bewaak je het publiek belang in de samenwerking met het bedrijfsleven? Hoe geef je inwoners een stem in fundamentele keuzes over de toekomst van hun stad? We doen dit met Eva de Bruijn, fractievoorzitter van GroenLinks in Eindhoven en co-auteur van het manifest Groeikramp – hoe we voorkomen dat we een stedelijke plofkip worden? en een aantal nader bekend te maken sprekers.

WEES ERBIJ!

Datum en tijd: vrijdag 10 november, 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Natlab Eindhoven
Toegang: De kaarten kosten 0, 10 of 20 euro.

Bestel je kaarten via de website van Natlab.