Stel je voor. In 2100 is de zeespiegel tot recordhoogte gestegen. De Randstad heeft plaatsgemaakt voor water, heel veel water. Eindhoven, ooit bekend om haar innovatieve maakindustrie, is nu de nationale hoofd- én havenstad; Eindhoven aan zee.

Klinkt bizar toch? En toch, als we de uitstoot van broeikasgassen niet verminderen gaat de zeespiegel stijgen tot recordhoogtes. Naast het tegengaan van klimaatverandering moeten we daarom ook nadenken hoe we onze steden inrichten op een veranderend klimaat en steeds extremer weer. Wat moet in Eindhoven veranderen en wat willen we juist beschermen?

Op 9 maart organiseert GroenLinks Eindhoven met Water Natuurlijk de Dommel daarom het stadscafé ‘Eindhoven aan zee!’. Tijdens deze avond onderzoeken we de gevolgen van klimaatverandering op onze steden. Wat komt er op ons af? Hoe kunnen we de gevolgen zo klein mogelijk houden? Hoe moeten we onze leefomgeving voorbereiden op een veranderend klimaat? Welke rol speelt water daarin en wat betekent dit voor onze stedenbouw?

Tijdens deze avond geven Eindhovense ontwerpers hun kijk op deze vragen. Fien Dekker van Rain (A)way ontwierp een klimaatadaptieve tegel. Tijdens haar reizen naar Afrika en Japan werd de basis gelegd voor de Rain(a)Way-filosofie. Vervolgens is ze gestart met het ontwerpen van klimaatadaptieve producten met de achterliggende gedachte om regenwater niet te zien als een probleem, maar als een kwaliteit.

Eva Broekhuijse van Lady Penelope vertelt over haar speelse oplossingen om slimmer water op te vangen. Ze maakt van een dakgoot en regenpijp een levendig en kleurrijk waterspektakel met het ontwerp van moderne waterspuwers en fonteinachtige elementen.

De avond wordt georganiseerd door Laura van Hazendonk (kandidaat Statenlid GroenLinks Brabant), Max Tollenaar (kandidaat Water Natuurlijk de Dommel) en Bart Habraken (raadslid GroenLinks Eindhoven). Tijdens de avond staan zij stil bij het belang van de Provinciale Statenverkiezingen en Waterschapsverkiezingen voor klimaatadaptatie in Brabant!

De locatie van het Stadscafé040 is het preHistorisch Dorp (Boutenslaan 161B, Eindhoven). De avond duurt van 19:30 tot 21:00, met een inloop vanaf 19:15.

Meld je hieronder aan! 👇