Renate Richters

Wethouder zorg, welzijn en armoedebestrijding (demissionair)

"Het gaat om mensen, niet om cijfers"

Wie ben je?

Ik ben Renate Richters. Ik ben 40 jaar, geboren in Mierlo maar inmiddels woon ik alweer zo'n 20 jaar in Eindhoven. Ik woon samen met mijn vriend Pieter in de Bergen, in het centrum. Ik zit sinds 2008 in de gemeenteraad, daarvoor ben ik commissielid geweest en fractiemedewerker. Naast het raadswerk, werk ik bij de gemeente Oisterwijk als beleidsmedewerker zorg, welzijn en maatschappelijke ondersteuning. Sinds 17 januari 2016 ben ik geen fractievoorzitter meer, omdat ik ben voorgedragen als wethouder in Eindhoven nadat Lenie Scholten aankondigde te stoppen als wethouder per 10 mei 2016. 
 

Waarom zit ik in de fractie van GroenLinks?

Ik kan niet tegen onrecht, ik wil dat iedereen eerlijke kansen krijgt en niemand wordt buitengesloten. Ongeacht je kleur, je afkomst, je inkomen, of je gezondheid: iedereen hoort er bij. Daarbij vind ik het erg belangrijk dat iedereen eigen keuzes moet kunnen maken in hoe je je leven wilt inrichten. Ook als je een beperking hebt, of een laag inkomen. De komende jaren krijgt de gemeente nieuwe taken op het gebied van zorg en ondersteuning, die gepaard gaan met forse bezuinigingen. Ik zal ervoor blijven knokken om mensen in kwetsbare situaties niet buiten de boot te laten vallen.
 

Wat is het mooiste plekje in Eindhoven?

De 'groene long' van Eindhoven. Vanuit mijn huis in het centrum van Eindhoven kan ik een hele groene wandelroute uitstippelen die mij langs verschillende parken en plantsoenen tot het hart van de Genneper Parken brengt. Als ik veel tijd heb loop ik nog een stukje door naar de bossen achter de High Tech Campus. Die route probeer ik een paar keer per week te lopen, even lekker naar buiten en uitwaaien. Echt luxe, zoveel groen midden in de stad!

Wil je meer over mij weten kijk dan op mijn persoonlijke website of neem contact met mij op.