Tom van den Nieuwenhuijzen
Tom van den Nieuwenhuijzen

Tom van den Nieuwenhuijzen voorgedragen als wethouder Son en Breugel

GroenLinks-raadslid Tom van den Nieuwenhuijzen (33) is voorgedragen als wethouder in Son en Breugel namens PvdA/GroenLinks. Door de vorming van een nieuw college is er ruimte ontstaan voor een nieuwe wethouder. Van den Nieuwenhuijzen verlaat daarom de Eindhovense gemeenteraad per 10 mei en wordt opgevolgd door GroenLinks-commissielid Hans van Zijl, die in het verleden al meermaals zitting nam in de gemeenteraad. 

GroenLinks-Fractievoorzitter Rik Thijs en bestuursvoorzitter Miriam van der Smissen van GroenLinks Eindhoven en omgeving spreken over een ´groot verlies´ voor de Eindhovense fractie. Thijs: ,,Tom heeft zich in de afgelopen zes jaar een zeer waardig raadslid getoond en heeft veel bereikt op het gebied van duurzame economie, waaronder zijn recentelijk goedgekeurde initiatiefvoorstel van de Klimaatbegroting”, aldus Rik. ,,Hij is een voorbeeld voor mij en de fractie geweest en hij heeft me enorm geïnspireerd de laatste jaren in mijn raadswerk.” 

Bestuursvoorzitter Van der Smissen is het eens met de woorden van Rik Thijs, maar benadrukt dat de kwaliteiten van Tom niet verloren gaan voor de regio omdat hij in Son en Breugel aan de slag gaat. ,,Daar zal hij ook van grote waarde zijn en een sterk regionaal bestuur is van groot belang, dus dat is een groot winstpunt.”

Het afscheid zal samenvallen met dat van de vertrekkende GroenLinks-wethouder Lenie Scholten, die door GroenLinks-raadslid Renate Richters wordt opgevolgd. Zelf is Van den Nieuwenhuijzen naar eigen zeggen ´enorm trots´ dat hij aan deze uitdagende klus mag beginnen. ,,Het was een enorme verrassing dat ik werd gebeld. Ik vind het een enorme eer en mooie uitdaging om namens mijn partij en de gecombineerde PvdA/GroenLinks-fractie als wethouder te worden voorgedragen. Het politieke werk zal ik wel gaan missen. Gelukkig kan ik nog steeds raadsvergaderingen in Son en Breugel bijwonen, al zal het dit keer vanuit de andere kant van de tafel zijn als wethouder. De fractie in Eindhoven ga ik enorm missen, maar ik ben er rotsvast van overtuigd dat het hen goed zal vergaan in hun nieuwe samenstelling.”

Namens,

Miriam van der Smissen,  Afdelingsvoorzitter GroenLinks Eindhoven en omgeving

Rik Thijs, Fractievoorzitter GroenLinks Eindhoven.