Waarom is GroenLinks jouw partij?

Omdat GroenLinks dezelfde prioriteiten heeft als ik, namelijk een menselijke, eerlijke samenleving, en het strijden tegen ongelijkheid en de klimaatcrisis. 

Dit kan en moet beter in Eindhoven!

Teveel kinderen krijgen nog niet de start die ze verdienen in het leven en er leven nog steeds teveel kinderen in onveiligheid of armoede. We moeten dit top/prioriteit maken, waarmee we ook de ongelijkheid in de stad tegengaan.

Hoe bereik je jouw idealen het beste?

Door te praten met mensen. In de wijk, op school, en bij maatschappelijke organisaties. Dat en door veel te lezen over effectief beleid ten aanzien van kansen en jeugd, ook via mijn werk. Dat zet ik dan om in voorstellen die we zelf doen of met andere partijen, of via aanscherpingen in voorstellen of beleid van het college. 

Wat heb jij aan het eind van deze termijn (hopelijk) voor elkaar gekregen?

Ik ga voor meer ambitie en effectiviteit in de aanpak en samenwerking voor kansen en de ontwikkeling van kinderen. Scholen worden sterke, rijke voorzieningen. Hulp wordt meer in en om thuis en school georganiseerd en kinderen krijgen meer begeleiding bij het volwassen worden en bij overgangen tussen schoolniveaus.

Hoe ben je in de politiek beland? 

Ik ben al langer maatschappelijk geïnteresseerd en actief bij GroenLinks, en heb de kans gepakt om het verkiezingsprogramma mee te schrijven. Dat smaakte naar meer dus heb ik me gemeld om commissielid te worden.

Wat is je grootste talent?

Mijn grootste talent is dat ik goed kan luisteren en in staat ben om uit een veelheid aan informatie de kern te halen. En dat om te zetten naar een advies of voorstel.

Waar mogen we je voor wakker maken?

Nergens voor…Mijn kinderen maken me al vroeg genoeg wakker 😃.

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat ik al meer dan 12 jaar mijn best doe voor meer kansen en de ontwikkeling van kinderen en jongeren en daarin al vaker het verschil heb kunnen maken. En dat ik dit nu mag proberen te doen in de Eindhovense gemeenteraad.

Wat is je favoriete plek in Eindje en waarom?

Thuis. Mijn rustpunt in de dynamiek van de stad.

Dit is leuk om over jou te weten?

Dat ik sinds mijn jeugd bezig ben met tekenen en schilderen.