Waarom is GroenLinks jouw partij?

GroenLinks is een partij die zoekt naar verbinding, mensen een kans geeft en groen en links perfect weet te verbinden. GroenLinks durft verantwoordelijkheid te nemen. Dat zullen we ook wel moeten met het huidige klimaat (letterlijk en figuurlijk), maar we doen dat doordacht en met oog voor de mens en de toekoms. Met een positief, verbindend verhaal. Dit past precies bij hoe ik in het leven sta en bij mijn idealen.

Hoe ziet jouw ideale Eindhoven eruit?

Eindhoven is al een ontzettend mooie, groene stad vol schoonheid, je moet het alleen wel tussen de regels door kunnen zien. Misschien is dát ook wel juist de schoonheid, maar wat zou het mooi zijn als die regels verdwenen en de schoonheid meer op de voorgrond zou komen te staan.

Hoe bereik je jouw idealen het beste?

Door ons fantastische verkiezingsprogramma in de raadzaal te vertegenwoordigen. Te allen tijde blijven realiseren waarvoor je het doet en me niet laten afschrikken door politieke spelletjes of bureaucratie. Het liefst doe ik dit samen met de inwoners van de stad en leden van GroenLinks. Door in gesprek te blijven en altijd zichtbaar en bereikbaar te zijn.

Wat heb jij aan het eind van deze termijn (hopelijk) voor elkaar gekregen?

Cultuur en sport moet voor iedereen toegankelijk zijn, bijvoorbeeld doordat het structureel meegenomen wordt in gebiedsontwikkeling. Er moet veel meer aandacht zijn voor cultuur en sport in de publieke ruimte; waar inwoners laagdrempelig mee kunnen doen. Ook moeten sport en cultuur aantrekkelijk en bereikbaar zijn voor minima en moet er een nog sterkere koppeling zijn met onderwijs. Evenementen moeten innovatief, duurzaam en zonder dierenleed georganiseerd worden. Eindhoven moet 24/7 bruisen en daarmee officieus culturele hoofdstad van Europa zijn. Dat is mijn stip op de horizon. 

Hoe ben je in de politiek beland?  

Toen ik in de landelijke en internationale politiek zag dat groepen tegen elkaar opgezet werden, iets dat totaal tegen mijn waarden indruist, besloot ik dat ik juist de verbínding wilde zoeken en mijn verantwoordelijkheid daarin wilde nemen in plaats van het langs de zijlijn te zien gebeuren. Ik heb zodoende een ‘Politiek actief’ cursus van GroenLinks gevolgd en ben uiteindelijk van vrijwilliger, naar bestuurslid, naar commissielid uiteindelijk, dankzij onze fantastische verkiezingswinst, 'opgeklommen' tot gemeenteraadslid.

Wie is jouw rolmodel?

Aleksei Navalny, de oppositieleider van Rusland die momenteel een onterechte jarenlange, politiek gemotiveerde gevangenschap uitzit. Ik heb veel bewondering voor de manier waarop hij onrecht probeert te bestrijden in zijn land.

Waar ben je trots op?

Op de eerste plek komt altijd mijn zoontje natuurlijk. Maar ook dat ik de leden van GroenLinks en inwoners van Eindhoven mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad is een droom die uitkomt. En ik ben heel trots dat ik na veel tegenslagen in het leven mezelf heb weten terug te knokken en nu op dit punt ben.

Wat is je favoriete plek in Eindje en waarom?

Dit is toch wel op het terras voor de Altstadt op Stratumseind. Voor mij is dat hét centrum van Eindhoven. Ik kom hier al zo lang ik me kan herinneren. Dit is bij uitstek een plek waar iedereen welkom is en alles besproken kan en zal worden.

Dit is leuk om over jou te weten?

Ik heb de hele marathon van Barcelona gerend in 2019, en in een verder verleden trad ik op in Paradiso op het Nederlands Kampioenschap Luchtgitaar. Twee bijzondere prestaties waar ik toch ook wel trots op ben. Daarnaast verzamel ik curiosa, heerlijk om rommelmarkten, kringloopwinkels en Catawiki af te speuren om met de meest bijzondere voorwerpen thuis te komen. 

Heb je een boekentip?

Ik ben groot fan van schrijvers als Knausgard, Kafka en Murakami. Maar het beste boek dat ik ooit heb gelezen is toch wel Misdaad & Straf van Dostojevski. Overweldigend.

Heb je een muziektip?

Heb je even? Van The Doors zal ik nooit genoeg hebben. The Veils heb ik tientallen keren live gezien en blijft verbazen. Arctic Monkeys is veruit de beste band van deze eeuw. Maar als ik nog maar 1 nummer mocht horen de rest van mijn leven zou het Mia van Gorki zijn. De band van de helaas veel te vroeg overleden Belgische held Luc de Vos.

https://www.youtube.com/watch?v=YdskK0FdACQ