De High Tech Campus en de Bennekel, enkel gescheiden door De Dommel, en een wereld van verschil. De sociale ongelijkheid is groot in onze stad. Juist in Eindhoven waar we de economie én de samenleving van morgen maken, móet dat anders kunnen. Hier drupt de creativiteit ongeveer uit de kraan.

Na 8 jaar raadswerk, wil ik me met overgave hiervoor inzetten, nú als wethouder welzijn, werk, armoede en cultuur & design. Het is een hele diverse portefeuille met allemaal onderwerpen die mij al jaren aan het hart gaan en in een stad die mijn thuis is. Ik heb me altijd betrokken gevoeld bij mensen bij wie het allemaal niet vanzelf gaat. Ik leg me ook niet zomaar neer bij ‘zo doen we het nou eenmaal’.

Als wethouder wil ik dagelijks van betekenis kunnen zijn voor inwoners in deze stad, de stad waar ik nu al meer dan 25 jaar woon. Voor mij ging er een wereld open toen ik ging studeren aan de TU/e. Ik raakte dan ook volledig verknocht aan Eindhoven als een stad van denken, dromen, maar ook dóen. Na jaren vrijwilligerswerk bij maatschappelijke en culturele initiatieven en werk in het bedrijfsleven, theater en kunstonderwijs, kan ik me nu fulltime inzetten voor de stad. Ik ben gedreven, een snelle creatieve denker, en een verbinder die graag elke week met inwoners en organisaties spreekt.

WAAR IK VOOR STA

Ik sta pal voor een sociale stad waar we de ongelijkheid aanpakken en armoede/schulden bestrijden. Waar we inwoners niet alleen een vangnet bieden maar ook een toekomstperspectief. Dat begint bij de basis: voldoende inkomen, werk, een dak boven je hoofd, een fijn gezin en de kans je talenten te ontwikkelen. Ook sta ik voor een levendige stad. Kunst en cultuur verbindt, raakt, en verbeeldt werelden die er (nog) niet zijn. In een toekomstgerichte, inclusieve stad is een flinke dosis reflectie, empathie en creativiteit broodnodig.