Bravoflex is een flexibele vervoerservice die op afroep en zonder vaste route van halte naar halte rijdt. Deze aanvulling op het openbaar vervoer is anderhalf jaar geleden gestart, maar zonder succes.

Maar weinig mensen maken gebruik van deze dienst. Ook is het niet toegankelijk voor alle inwoners; reisproducten en kortingsproducten worden niet geaccepteerd en de ticketprijs ligt hoger dan in het reguliere ov. Wij vinden dat het geld dat nu in Bravoflex gestopt wordt, beter besteed kan worden aan een upgrade van het reguliere openbaar vervoer. Hier liggen namelijk nog een hoop verbeterpunten. Daarnaast mag het ov nog meer gestimuleerd worden als een goed en betaalbaar alternatief voor de auto.

Op initiatief van het CDA en samen met de ChristenUnie, 50PLUS, LPF, DENK en Leefbaar Eindhoven hebben wij een motie ingediend. We roepen het college op om te stoppen met Bravoflex en het geld dat hiervoor vrijkomt in te zetten voor een verbetering van het reguliere openbaar vervoer. Verder willen we dat zij de gevolgen gaan onderzoeken van een aantal oplossingen voor het verbeteren van het openbaar vervoer. Deze lees je hier. De motie is aangenomen en hier zijn wij natuurlijk heel blij om!