Nieuws

Vacatures

GroenLinks Eindhoven heeft op dit moment de volgende openstaande vacatures:

Lees verder

#blacklivesmatter

Niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland is institutioneel racisme en uitsluiting een probleem. We kunnen hier niet stil over blijven of van wegkijken. GroenLinks Eindhoven zal zich dan ook altijd uit blijven spreken tegen racisme.

Lees verder

Het afvalprobleem in Eindhoven

Op 2 juni vroeg Bart Habraken in de raad aandacht voor het afvalprobleem in Eindhoven. Door de vele thuiswerkers en het feit dat mensen beter zijn gaan scheiden, puilen de containers voor restaval en plastic nog meer uit dan ooit. Gelukkig worden er nu extra tijdelijke en permanente containers geplaatst. Dat is een mooie stap, maar er mag nog meer gebeuren.

Lees verder

De toekomst van de buurthuiskamer Prinsejagt

GroenLinks draagt goede buurthuiskamers een warm hart toe, want ze zijn een grote sociale en maatschappelijke verrijking voor een wijk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en helpen. In de wijk Prinsejagt is in 2016 zo’n buurthuiskamer gestart. De keuze voor de plek heeft voor wat ophef in de wijk gezorgd, omdat er groen en een speeltuin voor verplaatst moesten worden. Uiteindelijk zijn er met elkaar goede afspraken gemaakt, en mag de buurthuiskamer voor een proefperiode van 10 jaar op de Madernolaan staan. Eind goed; al goed?

Lees verder

Maak de sociale impact écht tastbaar

De maatschappelijke impact van Brainport écht tastbaar maken. Daar riep GroenLinks afgelopen maart toe op in het debat over het meerjarenplan.  Brainport Development is de samenwerkingspartij tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen, de overheid en de inwoners in de Brainportregio. Ze hebben een plan gemaakt voor de komende vier jaar. Volgens ons moet daarin het maatschappelijk belang op nummer 1 staan: Brainport voor iedereen. 

Lees verder

Pagina's