Nieuws

Maidenspeech Jeannette Vos: een oproep om heldere taal

In de raadsvergadering van 11 september debuteert raadslid Jeannette Vos met een maidenspeech die uitmunt in begrijpelijke taal, precies datgene waar de actuele motie die GroenLinks samen met CDA, 50plus, PvdA, SP, ChristenUnie, Denk en Ouderenappél indient voor pleit. 
De motie wordt unaniem aangenomen door de raad. 

Lees verder

Raadsvragen GroenLinks: op kamers in Eindhoven

Raadslid Eva de Bruijn stelt vragen over te hoge kamerprijzen in Eindhoven. Volgens de studentenvakbond geven 63% van de Eindhovense respondenten op het jaarlijkse ‘Check Je Kamer’- onderzoek aan dat ze teveel voor hun kamer betalen. 

Lees verder

Nieuws uit Bergeijk

De afgelopen maanden is de nieuwe combinatie GroenLinks-PvdA Bergeijk in gemeenteraad goed op elkaar ingespeeld geraakt. We hebben de onderwerpen verdeeld; de rode/sociale onderwerpen waren bij de PvdA altijd al in goede handen. Doordat we nu samen een fractie vormen, kunnen we ook de groene onderwerpen meer nadruk geven. Berno doet dit vanuit GroenLinks als burgercommissielid en ik doe dat als raadslid. Coby en Frank denken op de achtergrond mee. We hebben in de eerste maanden al steun gekregen voor twee groene moties op het gebied van de energietransitie. Ook wordt er door ons toedoen geen frisdrank in statiegeldloze flesjes meer geschonken in het gemeentehuis.

Lees verder

Pagina's