Standpunten

Standpunten

Ruimte voor elkaar

Onze stad is er voor iedereen. Je moet kunnen zijn wie je bent en zeggen wat je vindt. Voor GroenLinks betekent dit ook dat je de vrijheid van anderen respecteert. Verschil mag er zijn, uitsluiting niet. GroenLinks staat voor een stad waar we om elkaar geven, met zorg op maat voor iedereen die dat nodig heeft. Niet door betutteling maar door initiatief te stimuleren. Een volwaardig inkomen, een veilige woon- en leefomgeving en een goed sociaal vangnet zijn essentieel. Kortom een stad waar we ons om elkaar bekommeren. Dat is waar GroenLinks zich hard voor maakt.

Ruimte voor ontwikkeling

De kracht van Eindhoven is de optelsom van creativiteit, technologie en de mensen die het samen maken. Daarom blijft GroenLinks investeren in goed onderwijs, duurzame innovatie, werkgelegenheid en een eigenzinnige creatieve sector. Als GroenLinks stimuleren we het eigen initiatief. Vrijheid van meningsuiting, meer invloed van burgers en een open democratie zijn cruciaal voor de ontwikkeling van Eindhoven. GroenLinks wil ruimte. Minder regels en meer mogelijkheden.

Ruimte voor groen

Groenlinks staat voor duurzaamheid. We willen de aarde niet uitwonen, maar in al haar schoonheid doorgeven aan toekomstige generaties. Ook in eindhoven kiest groenlinks heel bewust voor een ambitieus klimaat- en energiebeleid waarin we verstandig omgaan met kostbare grondstoffen en energie , voor openbaar vervoer en fiets, voor het stimuleren van milieuvriendelijke bedrijvigheid en voor veel groene ruimte (parken, bomen, water). Zelf aan de slag met een groene stad. Dat betekent natuur in de buurt, schone lucht en zonnepanelen op alle daken.