GroenLinks wil een bruisend nachtleven vol culturele en vernieuwende initiatieven, waar voor iedereen wat te beleven valt. Naast het Stratumseind geven we het nachtleven ook een artistieke aanmoediging. We doen een proef met 24/7-vergunningen en verhogen het aantal toestemmingen om langer open te blijven. Ook kijken we naar meer (pop-up) locaties om nachtcultuur te ontplooien. Uiteraard met oog voor de leefomgeving en omwonenden.

De marathon, de Dutch Design Week of Liberation040, Eindhoven is een evenementenstad. De gemeente is een ondersteunende partner voor kleine en grote initiatiefnemers en zorgt ervoor dat de aanvraag van een vergunning soepel en doorzichtig verloopt. Van organisatoren vragen we om hun evenementen te verduurzamen. Denk aan het verkleinen van de afvalberg met herbruikbare bekers.

GroenLinks wil ruimte maken voor levendige plaatsen met een goede mix van wonen, groen, cultuur, horeca, ateliers en nachtleven. In Eindhoven zijn veel van dergelijke gebieden volop in ontwikkeling, zoals de Heuvelgalerie, KnoopXL en het Campinaterrein. Bovendien heeft Eindhoven een bijzondere, kenmerkende geschiedenis, van middeleeuwse stad tot internationale hotspot. Met respect voor onze geschiedenis gaan we nieuwe ontwikkelingen in onze stad aan en combineren we oud en nieuw.