We vangen water op. Bij een fikse regenbui lopen de Elisabethtunnel en Vestdijktunnel onder. GroenLinks vindt dat niet normaal. Door meer groen, het ruimte geven aan water en betere opvang met bijvoorbeeld wadi’s (lage gebieden waar het water zich verzamelt) maken we Eindhoven bestand tegen het klimaat. Door advies en hulp bij de aanleg vanuit de gemeente zorgen we ervoor dat bij meer huizen het regenwater opgevangen wordt. De subsidie voor wateropvang op eigen terrein en groendaken wordt uitgebreid.

Ook zorgen we voor verkoeling in de stad. Tegen de hittestress komt er meer water in de stad. We bouwen fonteinen of waterspeelplekken. In de zomer kunnen Eindhovenaren hier verkoeling zoeken. Ook maken we meer ruimte om de Gender weer boven de grond te laten stromen.

We streven ernaar dat ieder dak groen wordt, vol ligt met zonnepanelen of op een andere manier gebruikt wordt voor klimaatmaatregelen. Alle daken van de gemeente of waar de gemeente aan meebetaalt, gaan hier vóór 2025 aan voldoen.