De Coronacrisis treft ons helaas allemaal, in meer of mindere maten. Toch heeft het soms ook positieve effecten; bijvoorbeeld voor de natuur. Hoewel het misschien naar voelt, is het de uitdaging om te kijken hoe je van iets negatiefs iets positiefs kan maken. We zijn in gesprek geweest met Eindhovenaren. Zij roepen op om in de nieuwe situatie de positieve effecten van het wegvallen van o.a. het vliegverkeer nu goed te gebruiken. Daarom heeft ons raadslid Samir Toub samen met D66 een vrije motie aan het college voorgelegd.

In 2030 moet er 30% minder geluidsbelasting zijn. Verder horen we terug van de bewoners dat ze met de vermindering van vluchten door de crisis beter slapen en minder stress ervaren. Deze signalen kunnen we natuurlijk niet negeren.

We hebben het college gevraagd om samen met Eindhoven Airport om in de nieuwe realiteit te kijken naar de kansen voor de 30% geluidsvermindering. De wethouder heeft dit voorstel omarmd. We geven graag de ruimte aan het college en Eindhoven Airport om met nieuwe ideeën te komen hoe je voordeel kunt halen uit deze bijzondere tijden. Voor het einde van dit jaar worden we hierover geïnformeerd.

Lees hier het artikel dat het ED schreef over deze vrije motie.