Sinds 2022 reiken we jaarlijks De Schaal van Richters uit. Een persoon of organisatie die een positieve beving tot stand brengt in onze stad!  De prijs wordt uitgereikt op vrijdag 6 september tijdens onze zomerborrel bij KEVN door oud wethouder Renate Richters. Alle 3 de genomineerden vechten voor kwetsbaarheid, stimuleren verbinding, hebben originele en creatieve oplossingen en geven nooit op. Maar er kan er maar 1 winnen dus stem mee!

🗳 Breng direct je stem uit op jouw favoriet 👇

🧾 Of lees hieronder eerst meer over de 3 genomineerden initiatieven.

‘Een stadsatelier waar we ons niet alleen focussen op het maken van kunst, maar ook het creëren van verbinding en openheid van geest. Een plek in de stad zonder stigma’s of oordelen enkel persoonlijke groei en veel creativiteit.’

  1. Knokt voor wat kwetsbaar is: Deze kunstenaars hebben allen hun persoonlijke moeilijkheden gekend, maar hebben zichzelf heruitgevonden door middel van kunst.
  2. Verbinding: het stadsatelier is een plek waar mensen uit alle hoeken van onze stad samenkomen om hun unieke perspectieven en talenten te delen. Het is een viering van de diversiteit en rijkdom van onze stad.
  3. Kiest voor creatieve oplossingen: dmv kunst maken en/of bekijken kan iedereen meedoen. Er wordt geexposeerd op andere locaties  en er wordt samengewerkt met Frank Willems aan een kledinglijn waarbij elk kledingstuk is voorzien van een origineel kunstwerk van een van onze getalenteerde kunstenaars. Wanneer je iets koopt op OneOneTwo.nl, doe je niet alleen een aankoop voor jezelf, maar help je ook een vriend zonder thuis. Op deze manier kun je niet alleen een geweldige uitstraling hebben, maar ook direct bijdragen aan de maatschappij!
  4. Geeft niet op: de mensen die naar het atelier komen werken hard aan persoonlijk herstel door kunst te maken, workshops te geven en te helpen bij het inrichten van een expositie. Wat je noemt: opgeven is geen optie https://56eindhoven.nl/
56 eindhoven
56 eindhoven stadsatelier
stop de stilte
Stop de Stilte

‘Dak en thuisloosheid. Geen ver van je bed, maar een paar tegenslagen te veel. Om awareness en begrip te kweken voor dak- en thuislozen, het stigma te ontwarren en vooroordelen en onwetendheid uit te wissen laten we zien hoeveel we op elkaar lijken. Dat iemand met een paar verkeerde keuzes, door één ingrijpende gebeurtenis of ziekte hier terecht kan komen.’

  1. Knokt voor wat kwetsbaar is: Er wordt niet of heel weinig gepraat over dak- en thuisloosheid. Dat moet veranderen. Als we niet naar elkaar kunnen kijken of naar elkaar kunnen luisteren dan gaat het mis. Dan komen er alleen maar meer mensen bij die in stilte lijden. Die zich in stilte schamen. Of die er in deze stilte niet alleen uitkomen. Of die zitten in de stilte voor de storm.
  2. Verbinding: Door een oproep te doen aan iedereen de stilte te doorbreken en vervolgens mensen te nomineren hetzelfde te doen, verbindt ‘stop de stilte’ allerlei mensen met elkaar.
  3. Kiest voor creatieve oplossingen: Ze maken intensief gebruik van social media wat in deze tijd een sterk middel is om mensen kennis te laten maken met elkaar.
  4. Geeft niet op: Er is moed voor nodig als dak- of thuisloze de stilte te doorbreken.  https://stopdestilte.nl/

‘Queer 040 is een vrijwilligersorganisatie, met als doel een bijdrage te leveren aan de integratie en emancipatie van LHBTIQ+'ers in Eindhoven en omgeving.Zij organiseerde ondermeer de eerste Pride Walk in 2023.’

  1. Knokt voor wat kwetsbaar is: Zij streven naar een samenleving waarin acceptatie en inclusiviteit centraal staan, waar LHBTIQ+ personen zich veilig en gewaardeerd voelen. 
  2. Verbinding: Het gaat Queer 040 nadrukkelijk om integratie en emancipatie van LHBTIQ+ personen in Eindhoven. Dus de verbinding tussen alle diverse groepen die onze Eindhovense samenleving rijk is.
  3. Kiest voor creatieve oplossingen: Naast zichtbaarheid op social media organiseert Queer 040 allerlei evenementen. Van drag brunches en filmavonden tot de pride walk.
  4. Geeft niet op: Ondanks negatieve reacties blijft Queer 040 zichtbaar zichzelf op sociale media en met ludieke acties. Queer040 | Queer nieuws informatie en evenementen Eindhoven
queer 040
Queer 040