GroenLinks Eindhoven presenteert team voor verandering

De kandidaten van GroenLinks Eindhoven voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 zijn bekend. De lijst, een mix van ervaren krachten en veelbelovende talenten, is tijdens een Algemene Vergadering op 4 november 2017 door de Eindhovense GroenLinksleden unaniem vastgesteld. De huidige fractievoorzitter, Rik Thijs, is al voor de zomer door de leden tot lijsttrekker gekozen. Met het vandaag vastgestelde team begint hij vol vertrouwen aan de verkiezingscampagne met als inzet het programma  Samen voor verandering, naar een eerlijk Eindhoven.
 

Rik Thijs: ‘Ontzettend trots op deze lijst, waarmee we vol hoop en optimisme gaan strijden voor een sociaal en groen Eindhoven.’  

Na Rik Thijs staat huidige raadslid – in 2015 uitgeroepen tot raadslid van het jaar - Saskia Lammers op plek 2. Saskia heeft zich bewezen als een integer, initiatiefrijke en resultaatgerichte raadslid met een gedegen dossierkennis op een breed sociaal en cultureel terrein. Van de huidige fractie komt nog een raadslid terug in de top 10: Kay Sachse op plek 7. De top 10 vult zich verder met nieuw talent waarvan Samir Toub, gemeentelijk sociaal domein deskundige het hoogst is geplaatst, namelijk op nummer 3. Andere nieuwkomers zijn: duurzaamheidsexpert Sander van Cuijck (4), sociaal domein deskundige Jeannette Vos (5), arbeidsparticipatie expert Ahmet Özver (6), jonge politieke talenten Eva de Bruijn (8) en Bart Habraken (9) en voorvechter van inclusiviteit Wikke Peters (10).

Bij het opstellen van de lijst heeft de kandidatencommissie gezocht naar kandidaten met verschillende achtergronden en deskundigheden.
Renate Richter, GroenLinks wethouder Zorg en WijEindhoven staat als lijstduwer op plek 40: ‘Ik ben heel blij met deze sterke kandidatenlijst, een mooie mix van ervaring en jong talent, deskundigheid en diversiteit, maar bovenal waar het enthousiasme vanaf spat!’

DE VOLLEDIGE LIJST

 1.   Rik Thijs

 2.   Saskia Lammers

 3.   Samir Toub

 4.   Sander van Cuijck

 5.   Jeannette Vos

 6.   Ahmet Özver

 7.   Kay Sachse

 8.   Eva de Bruijn

 9.   Bart Habraken

10.  Wikke Peters

11.  Joost van Dijk

12.  Mauri Spooren

13.  Niels Tournoij

14.  Sofie Faes

15.  Marc Kapteijns

16.  Bregtje Radstake

17.  Aldrik Kleinlooh

18.  Janne Timmers-Houterman

19.  Gisèle Mambre

20.  Menno Slaats

21.  Veronique Marks

22.  Rien Berrevoets

23.  Daty Sprenger

24.  Jeroen Meessen

25.  Marianne Kemps-Vermeulen

26.  Anja Dirrix

27.  René Kerkwijk

28.  Anneke van Wolfswinkel

29.  Cis van der Vleuten

30.  Lia Driessen-Wouters

31.  Wiep Folkerts

32.  Miriam van der Smissen

33.  Bert Willemsen

34.  Anjo Breuers

35.  Wouter Wetzels

36.  Pieter van Klaveren

37.  Marti Knoops

38.  Theo Bouwman

39.  Hans van Zijl

40.  Renate Richters