Rik Thijs

Lijsttrekker Rik Thijs trots op zijn nieuwe rol richting de verkiezingen

Op 1 juni was de ALV waar ik unaniem gekozen ben als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar in Eindhoven.  Ik ben ontzettend trots dat ik voor deze prachtige afdeling, hoopvolle partij en fantastische stad lijsttrekker mag zijn.

Mijn doel voor volgend jaar gaat niet over zetelaantallen, gewenste coalities of breekpunten. Ik heb maar één doel en dat gaat over in wat voor een stad wij en de generaties na ons willen leven.

Een stad waar we verbinden in plaats van verdelen, een stad dus met volop ruimte voor wie je wilt zijn. Een stad met banen bij sociale en duurzame ondernemers. Een stad waar we samen de armoede bestrijden en zorgen voor elkaar. Een stad met veel groen voor mens en dier. Een stad die koploper is in het bahelen van de klimaatdoelstellingen van Parijs. Kan ik dat alleen? Nee. Wil ik dat alleen? Nee.

We hebben als afdeling de uitdaging om de mooie beweging die de landelijke verkiezingen hebben ingezet verder invulling te geven. En daarbij hebben we iedereen die hetzelfde doel van een sociale en duurzame stad voor nodig.

Als er iets is wat ik gezien heb je afgelopen jaren is dat Eindhoven niet wordt gebouwd door 45 raadsleden en 7 wethouders. Nee Eindhoven wordt gebouwd door haar inwoners die zich dag en nacht inzetten voor een mooi Eindhoven.

Komend jaar gaan we dan ook in gesprek over verandering op themabijeenkomsten. We gaan door met huis aan huis gesprekken. Hopelijk met zoveel, of zelfs meer vrijwilligers, als begin dit jaar. Niet om te schreeuwen maar te praten.

En tot slot wil ik via deze weg de oproep doen aan iedereen die twijfelt om zich kandidaat te stellen voor het raadswerk. 15 juli sluit de aanmelding en hopelijk krijgen we genoeg fantastische kandidaten. Ik kan uit mijn hart zeggen; het raadslidmaatschap kost tijd maar het is ontzettend eervol en een unieke kans om de mooie initiatieven en ontwikkelingen in deze stad te zien.

Laten we samen doorgaan met verandering. Naar een eerlijk Eindhoven en we doen dit met optimisme, hoop en strijdvaardigheid.

Ik ben er klaar voor, hopelijk jullie ook. Laten we er samen een mooi jaar van maken. Meld je aan als vrijwilliger of kandidaat! Twijfel je nog? Laat het mij weten.

Groet,

Rik Thijs, Lijsttrekker GroenLinks Eindhoven