“ Nu is het moment om de klimaatverandering lokaal aan te pakken!  ”

Rik Thijs Kandidaat Lijsttrekker

Thijs heeft ruime ervaring in de gemeentepolitiek. Van 2014 tot en met 2019 was hij gemeenteraadslid, waarvan de laatste jaren als fractievoorzitter. In 2019 werd hij wethouder in de gemeente Eindhoven, waar hij werkt aan vergroening van Eindhoven en de energietransitie. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was Thijs al eerder lijsttrekker namens GroenLinks.

Wat zijn de speerpunten van de 35-jarige Eindhovenaar? “Ik wil me blijven inzetten voor een duurzame, sociale en eerlijke stad. We moeten de vergroening in de binnenstad én in de wijken doorzetten. Nu is het moment om de klimaatverandering lokaal aan te pakken! Daarnaast zijn het tegengaan van ongelijkheid en de wooncrisis belangrijke punten. Natuurlijk allemaal in een stad waar iedereen zichzelf mag én kan zijn.”

Thijs wordt voorgedragen als kandidaat door het afdelingsbestuur, op advies van de kandidatencommissie. Cathalijne Dortmans, voorzitter van de commissie: “Rik is een gedreven kandidaat met een sterk groen en sociaal profiel. Hij zit vol energie om er weer een mooie campagne van te maken. Zijn ervaring als lijsttrekker en als bestuurder, zijn kennis over de stad en zijn empathische leiderschapsstijl maken hem tot een uitstekende kandidaat.” Het volledige advies is hier te lezen.

In juli namen de leden van GroenLinks formeel een besluit over het lijsttrekkerschap. De overige plekken op de kandidatenlijst van GroenLinks Eindhoven volgen na de zomervakantie.

Foto door Diewke van den Heuvel
Een tipje van de sluier van de plannen die Rik voor Eindhoven in petto heeft. Video door Aurum films by Arantja Afspelen op YouTube