Raadsvragen GroenLinks: op kamers in Eindhoven

Raadslid Eva de Bruijn stelt vragen over te hoge kamerprijzen in Eindhoven. Volgens de studentenvakbond geven 63% van de Eindhovense respondenten op het jaarlijkse ‘Check Je Kamer’- onderzoek aan dat ze teveel voor hun kamer betalen. 

Niet alleen voor de raad is de zomervakantie afgelopen, ook voor de duizenden eerstejaarsstudenten die deze week begonnen aan een nieuw avontuur: studeren in Eindhoven. Omdat studenten een grote bijdrage leveren aan de innovatie, bedrijvigheid en levendigheid van de stad, vindt GroenLinks het belangrijk dat Eindhoven een aantrekkelijke studentenstad is. Daarbij hoort dat je een betaalbare kamer kunt vinden.

Helaas horen wij van studenten dat dit lastig is. Uit het rapport van de studentenvakbond dat dinsdag uitkwam, blijkt dat 63% van de respondenten in Eindhoven teveel voor hun kamer betaalt - gemiddeld zo’n 90 euro. Na een opleiding van 5 jaar kan dit oplopen tot 5300 euro!

Daarom heeft GroenLinks het college raadsvragen gesteld. We vragen om een reactie en roepen hen op om samen met huurders, verhuurders, de studentenvakbond en onderwijsinstellingen naar passende oplossingen te zoeken. We houden jullie op de hoogte! En nu eerst bijkomen van de introweek ;)