Door de organisatie van de verkiezing wordt Rik Thijs als volgt beschreven:

“Wethouder Thijs wordt erg gewaardeerd om zijn effectiviteit, met name op het gebied van klimaat. Stemmers omschrijven hem als een communicatief en daadkrachtig bestuurder, die met zijn aanpak zorgt voor een groener en duurzamer Eindhoven en daarbij altijd de verbinding opzoekt, zowel binnen de eigen organisatie als met stakeholders in de stad en met andere gemeenten.”

De eerste reactie van Rik: "Het is een eer om genomineerd te zijn als Beste Bestuurder. Samen met het college, ambtenaren, gemeenteraad en natuurlijk onze inwoners wil ik de klimaatcrisis aanpakken, de stad vergroenen en mensen in  energiearmoede helpen. Die urgentie voel ik en het is daarom mooi dat mijn aanpak gezien wordt. Dank voor de nominatie. Het is voor mij een extra stimulans om hiermee door te gaan."

Rik woont in Woensel West en is sinds 2014 actief in de Eindhovense politiek. Eerst als raadslid en als fractievoorzitter en sinds 2019 als Wethouder Klimaat, Energie, Grond en Vergroening. Rik werkt gepassioneerd en daadkrachtig aan een menselijk, eerlijk en duurzaam Eindhoven.

Sinds 2009 organiseert Binnenlands Bestuur – vanaf 2014 in samenwerking met Necker – de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder.

Lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maakten van 17 november tot 5 december 2022 de selectie van bestuurders. Wie vonden zij uitblinken in het afgelopen jaar? En waarom? Dat hebben ze gedaan voor Beste Bestuurder, Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar, en de Beste Bestuurder van een kleine gemeente (minder dan 35.000 inwoners).

NU ZIJN WIJ ALS STEMMERS AAN ZET!

In de tweede ronde bepalen zij namelijk wie van de genomineerden de Beste Bestuurder zal worden!

Iedere genomineerde kan van 13 januari 2023 tot en met 29 januari 2023 deelnemen aan deze tweede ronde. De winnaars worden op 1 februari 2023 bekend gemaakt tijdens ‘Kompas’; het nieuwjaarsevenement van Binnenlands Bestuur.

Het jaarthema van deze editie van De Beste Bestuurder staat in het teken van “Bekwaam, betrouwbaar, betrokken: De slag om vertrouwen”.

Met de informatie die we ophalen draagt de organisatie van Beste Bestuurder bij aan kennis over dit thema. Meer daarover leest u hier