Rik Thijs

Rik Thijs genomineerd voor Beste Raadslid van Nederland

En weer heeft Rik Thijs (31), een nominatie voor Beste Raadslid op zak. Van geheel Nederland, dit keer. Mag hij zich, na twee keer achter elkaar de Eindhovense titel in de wacht te hebben gesleept, straks ook de beste van het land noemen? 

Hij is in elk geval zeer trots op de nominatie en ziet deze als een erkenning van zijn inspanningen: ‘Ik ben ontzettend vereerd, de afgelopen jaren heb ik mij ingezet voor concrete acties naar een schone en duurzame stad. Een groene stad is een sociale stad.’

STEM OP RIK
Stem je Rik nog een keer naar de top? Dat kan  vanaf nu: besteraadslid.nl 

Uit het juryrapport:
Het is niet voor niets dat Thijs al twee keer op rij raadslid van het jaar is gekozen. Volgens de jury spreekt de docent gezondheidszorgtechnologie in begrijpelijke taal, zowel in de raadzaal als in zijn videoblogs. Thijs verliest zich niet in technische details, maar houdt vast aan het grotere plaatje. Daarnaast loopt hij niet aan de hand van de (linkse) coalitie in Eindhoven, aldus de jury, maar zoekt hij de grenzen op - ook als dat een botsing met het college betekent. 'Betrokken, fris, direct en bijzonder gedreven', zijn woorden die collega-politici voor hem overhebben.

De laatste twaalf
De afgelopen weken kon iedereen die dat wilde raadsleden nomineren op de site besteraadslid.nl en op ze stemmen. Na deze 1ste nominatie- en stemronde heeft een vakjury uit de 50 raadsleden met de meeste stemmen een selectie gemaakt van de, in hun ogen, twaalf beste lokale volksvertegenwoordigers.

De jury motiveerde hun keuze voor de laatste 12 als volgt:
'Wij menen dat de 12 kandidaten die doorgaan naar de tweede ronde staan voor wat goed raadswerk vermag: een sterk ontwikkelde visie hebben op de gemeentelijke samenleving, deze in woord en daad, in én om de raadszaal aan de man brengen en middels het raadswerk (debat, moties en amendementen) een onmiskenbare invloed hebben op het gemeentelijk beleid.’

Uit de genomineerden wordt op 20 maart, een dag voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018, een winnaar gekozen.

De verkiezing beleeft dit jaar haar derde editie en is een initiatief van campagnebureau BKB samen met WNL en de Volkskrant.