Renate is al actief voor GroenLinks in de gemeenteraad sinds 2003. De eerste jaren als fractiemedewerker, daarna als commissielid en vervolgens 8 jaar als raadslid. Als kers op de taart werd zij in 2016 wethouder. Monique List, Marcel Oosterveer en Yasin Torunoglu werden eveneens toegesproken en bedankt door John Jorritsma, de burgemeester.

Renate met oorkonde Schaal van Richters
Oorkonde Renate behorend bij de Schaal van Richters 2022

Renate heeft ontzettend veel betekend voor de stad. Daar zijn we als bestuur en als fractie supertrots op en dat wilden we haar laten zien door haar naam aan een prijs te verbinden. Vanaf nu zal jaarlijks ‘De Schaal van Richters’ worden uitgereikt. Om voor deze schaal in aanmerking te komen als persoon of organisatie, moet je een ‘beving’ hebben veroorzaakt binnen de sociale stad Eindhoven. Knokken voor wat kwetsbaar is, zoeken naar verbinding, originele en creatieve oplossingen niet schuwen en vooral niet opgeven! Op deze manier heeft Renate zich ook altijd ingezet voor armoede- en schuldenbeleid, jeugdbeleid, maatschappelijke opvang en zorg en verbinden we haar naam graag aan deze prijs.

In de editie van 2023 voor de uitreiking van de schaal, zal Renate in de jury zitten om samen met leden van de fractie en het bestuur te beoordelen aan wie ‘De Schaal van Richters’ dan kan worden uitgereikt. Ken je een organisatie of persoon die aan die voorwaarden voldoet dan laat het ons gerust weten.