De conceptlijst is een voordracht door de kandidatencommissie van GroenLinks, onder voorzitterschap van Cathalijne Dortmans. “GroenLinks wil verandering in Eindhoven realiseren. We hebben gekeken wie daarbij passen. Daarvoor is zowel ervaring nodig als vernieuwing. Maar ook diversiteit in de volledige breedte en maatschappelijke betrokkenheid. Die mix bieden we in deze voordracht.”

De conceptlijst is een voordracht door de kandidatencommissie van GroenLinks, onder voorzitterschap van Cathalijne Dortmans. “GroenLinks wil verandering in Eindhoven realiseren. We hebben gekeken wie daarbij passen. Daarvoor is zowel ervaring nodig als vernieuwing. Maar ook diversiteit in de volledige breedte en maatschappelijke betrokkenheid. Die mix bieden we in deze voordracht.” De top van de kandidatenlijst wordt de komende twee weken vastgesteld door de leden van GroenLinks middels een referendum. Op deze pagina lees je wie kandidaat staan!

Wil je onze kandidaten ontmoeten? Kom dan naar ons event op 9 oktober!

Saskia Lammers (46 jaar, Strijp): voorgedragen op plek 2
Saskia is inmiddels een ervaren fractievoorzitter die graag door wil als gemeenteraadslid in de volgende periode. Saskia is inhoudelijk gedreven en omschrijft zichzelf als een resultaatgerichte denker; Ze is een betrouwbare partner voor andere fracties in de raad en heeft de afgelopen jaren veel geleerd op het vlak van politiek-bestuurlijke sensitiviteit.

Saskia Lammers
Eva de Bruijn

Eva de Bruijn (25 jaar, Strijp-S): voorgedragen op plek 3)
Eva heeft laten zien effectief en proactief te kunnen opereren in de raad en daarbuiten. Verfrissend en vernieuwend hoe ze haar kennis op ‘social design’ ook weet in te zetten in het politieke werk als raadslid. Eva weet goed te verbinden en ontwikkelt zich tot een politieke all-rounder waarbij ze verbinding weet te leggen tussen sociale- en groene thema’s. Ze is er klaar voor om grotere verantwoordelijkheden te dragen.

Jeannette Vos (57 jaar, Tivoli): voorgedragen op plek 4
Jeannette Vos heeft zich deze raadsperiode ontwikkeld tot waardevolle kracht in de fractie. Eindhovenaren weten deze echte volksvertegenwoordiger goed te vinden. Sociale thema’s als armoede en schulden en betaalbaar wonen gaan Jeannette aan het hart. Daarbij weet ze ook de verbinding te maken met vergroening.

Jeannette Vos
Bart Habraken

Bart Habraken (33 jaar, Stratum): voorgedragen op plek 5
Bart is werkzaam in het onderwijs als docent, waarbij hij naast het geven van les ook onderwijsprogramma’s ontwikkelt. Bart heeft de afgelopen twee jaar voor GroenLinks in de gemeenteraad gezeten, waarbij hij zich onder andere richtte op de portefeuille financiën en thema’s die een relatie met duurzaamheid hebben. Daarvoor was hij in 2018-2019 commissielid voor GroenLinks. Bart trekt de stad en de wijken in en maakt zich hard voor meer groen in de wijken.

Lotte Meerhoff (22 jaar, Gestel): voorgedragen op plek 6

Advies kandidatencommissie:
Lotte studeert Human Decision Science en is lid van de Universiteitsraad. Thema van haar scriptie het afgelopen jaar was de evaluatie van het armoede en schuldenbeleid in Eindhoven. Daarnaast is zij al jaren actief binnen DWARS en GroenLinks en heeft zij zich met Jong RES het afgelopen jaar verdiept in de Regionale Energiestrategie. Lotte wil zich hard maken voor klimaat, armoede en schulden en duurzame mobiliteit. Lotte wil luisteren, aanpakken en werken aan een zichtbare fractie.

Lotte Meerhoff
Ahmet Almis

Ahmet Almis (56 jaar, Kortonjo): voorgedragen op plek 7
Ahmet heeft werkervaring in het jongerenwerk, integrale veiligheid en interculturele omgang. Ahmet is in het verleden ook al actief geweest bij GroenLinks in Eindhoven en wil nu graag de inwoners van Eindhoven vertegenwoordigen in de raad. De commissie ziet dat hij houdt van de dialoog in de stad en  daarbij ook het gesprek met andersdenkenden niet schuwt.

Niels Tournoij (34 jaar, Buurtschap Te Veld: voorgedragen op plek 8
Niels is sinds 2020 commissielid in de gemeenteraad van Eindhoven en heeft de smaak daarin te pakken: Hij wil graag door in de raad na de komende verkiezingen en wil in die periode de fractie voldoende scherp houden op het GroenLinks-geluid. Niels houdt van het gesprek met de stad, neemt zijn verantwoordelijkheid en maakt zich dossiers snel eigen.

Niels Tournoij
Marlous Hermans

Marlous Hermans (68 jaar, De Bergen): voorgedragen op plek 9
Marlous is een nieuw gezicht binnen GroenLinks Eindhoven. Zij is als voorzitter van Bewonersvereniging De Bergen en lid van diverse gemeentelijke commissies zoals de Visitatiecommissie Gebiedsgericht werken echter geen onbekende in Eindhoven. Nu gaat ze de stap maken om voor GroenLinks als volksvertegenwoordiger aan de slag te gaan. Marlous is overtuigend en gaat graag het gesprek aan over de punten die zij belangrijk vindt.

Rutger Rauws (26 jaar, Strijp-S): voorgedragen op plek 10
Rutger is werkzaam als software ingenieur. De ruimtelijke en toekomstige ontwikkelingen van Eindhoven wekte zeven jaar geleden zijn interesse op toen hij in Eindhoven kwam wonen. Hij richtte de vereniging EHVXL op en kwam zo in aanraking met de politiek. Rutger wil de in- en samenspraak anders organiseren zodat meer meningen worden meegewogen. Hij wil graag met de portefeuille Ruimtelijke Ontwikkeling aan de slag uiteraard vanuit een duurzame blik.

Rutger Rauws
Sep Wittenbols

Sep Wittenbols (20 jaar, Irisbuurt): voorgedragen op plek 11
Sep is een enthousiaste GroenLinkser die in de steunfractie een belangrijke rol kan spelen. Enerzijds door met enthousiasme mee te denken en raadsleden te ondersteunen in acties en projecten, en anderzijds op deze manier het politieke handwerk te leren en zich te ontwikkelen op het vlak van politieke strategie. Sep heeft veel potentie om door te groeien tot een goed en all-round raadslid.

Gerard Mesman (63 jaar, Stratum): voorgedragen op plek 12
Gerard is zelfstandig tekstschrijver en was al eerder actief voor GroenLinks. Hij wil nu aan de slag gaan in de raad met GroenLinkse thema’s die hem aan het hart gaan: schone lucht, sociale woningbouw, buurtbieb en schulden. Gerard vindt groene politiek belangrijk en wil iets doen voor Eindhoven. Hij zoekt graag zaken tot de bodem uit.

Gerard Mesman
Sofie Faes

Sofie Faes (33 jaar, Irisbuurt): voorgedragen op plek 13
Sofie is naast docent biologie ook pensioenvergroener in het verantwoordingsorgaan van het ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland. Deze betrokken GroenLinkser was in het verleden al actief voor GroenLinks Eindhoven.

Samir Toub (39 jaar, Woensel-Noord): voorgedragen op plek 14
Samir heeft de afgelopen periode zowel in de raad als daarbuiten laten zien GroenLinkse politiek niet alleen uit te dragen, maar vooral ook door te kunnen vertalen naar concrete ideeën en voorstellen die Eindhoven inclusiever, socialer en groener maken. Samir verlaat voor nu de actieve politiek in de raadszaal, maar blijft betrokken bij GroenLinks Eindhoven. Met deze topper sluiten we de voordracht voor de koplijst af.

Samir Toub