Waarom is GroenLinks jouw partij?

Al vanaf jongs af aan ben ik een echt natuurmens en raakte het mij hoe we omgingen met onze planeet en de dieren die daarop leven. Ik wilde daarom als klein Bartje de wereld gaan verbeteren. Vanaf mijn 18e ben ik me gaan verdiepen in de politiek en gaan zoeken naar de partij die bij mij past. Voor mij is dat GroenLinks omdat als je goed wilt doen voor de planeet je goed moet zijn voor iedereen en alles dat daar op leeft. We hebben namelijk iedereen nodig om de wereld te verbeteren. Daarom ben ik ervan overtuigd dat we groene politiek en sociale politiek moeten verbinden met elkaar en juist dat doet GroenLinks.

Hoe ziet jouw ideale Eindhoven eruit?

Mijn ideale Eindhoven is een Eindhoven waarin de luchtkwaliteit niet meer de één na slechtste is van Nederland maar juist de beste, waar we ruimte hebben gemaakt voor duurzaam OV, waar kinderen weer op straat kunnen spelen en waar iedereen die dat wil een huis kan vinden. Het ideale Eindhoven van mij is daarnaast groen, bruisend en klimaatneutraal.

Dit kan en moet beter in Eindhoven

Eindhoven heeft een zeer slechte luchtkwaliteit en kan daar zelf nog heel veel aan doen. Doordat Eindhoven gebouwd is als autostad, reizen veel mensen van en naar Eindhoven ook met de auto. Het nadeel daarvan is dat veel ruimte niet voor spelende kinderen of vergroening gebruikt kan worden.

Hoe bereik je jouw idealen het beste?

Ik heb in de afgelopen periode een plan geschreven om de fiets op één te zetten in Eindhoven. Dit is gelukt en daarmee maken we weer een transitie naar een duurzamer Eindhoven. Stapsgewijs bouwen we de autostad om naar een beleefstad waar je met de fiets en het OV overal kunt komen.

Wat heb jij aan het eind van deze termijn (hopelijk) voor elkaar gekregen?

Zoveel mogelijk van ons verkiezingsprogramma uitgewerkt tot actie! Maar wat ik hoop is dat we samen met de stad 'De Wielewaa'l hebben opengesteld voor bezoek en dat we de wijken zichtbaar verder vergroend hebben. Ik wil daarnaast bereiken dat we meer fietspaden krijgen en dat de tegelfietspaden tot een verleden behoren. Ook wil ik me blijven inzetten tegen de overlast door deelmobiliteit en dit verder terugdringen door het aantal dropzones in en om het centrum uit te breiden.

Hoe ben je in de politiek beland?  

Onder het genot van een drankje in de kroeg ben ik door de toenmalige fractievoorzitter geadviseerd om eens te komen praten. 

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op het feit dat we de afgelopen jaren met een topteam hebben geknokt voor een duurzaam en sociaal Eindhoven en dat dat door de inwoners ook is gezien. 

Wat is je favoriete plek in Eindje en waarom?

Mijn favoriete plek van Eindhoven is de Genneperparken omdat dit zo’n rustige oase is in de bruisende stad die Eindhoven is. 

Dit is leuk om over jou te weten?

Naast raadslid ben ik docent op een middelbare school, hou ik van het nachtleven en bezoek ik graag het theater.

Heb je een boekentip?

Ik Ben Pelgrim van Terry Hayes

Heb je een muziektip? 

Mijn muzieksmaak is nogal breed. Van techno tot aan klassiek en van Nederlandstalig tot aan musicalnummers. Deze draai ik op het moment bijvoorbeeld nogal eens:
Kygo, James Gillespie -  Gone Are The Days
Meau – Dat Heb jij gedaan.