Mijn naam is Bart Habraken. Geboren in Sint-Oedenrode, zei ik als tiener vaak: later ga ik in Eindhoven wonen. Het was dan ook niet gek dat ik alweer bijna tien jaar geleden samen met mijn vriend mijn eerste huis kocht. En zo fiets ik nu iedere dag van Stratum naar mijn werk aan een middelbare school in Woensel. Naast docent ben ik op die school ook Brainportcoördinator, waarin ik de samenwerking met andere scholen en bedrijven versterk.

In mijn vrije tijd sport ik graag en ben ik een groot fan van het theater; als producent werk ik aan theaterstukken die mensen raken. En naast al die bezigheden zit ik nu alweer één periode van vier jaar in de Eindhovense politiek. Daar zet ik mij met succes in voor een groener Eindhoven, met veel aandacht voor het klimaat. Ik ben een echte teamspeler en wil graag met de nieuwe fractie Eindhoven nog duurzamer, socialer en inclusiever maken.

Waar ik voor sta

Klimaat, groen en een stad voor iedereen. Die onderwerpen hebben mijn volle aandacht. De afgelopen jaren in de gemeenteraad heb ik me hard gemaakt om van Eindhoven een fietswalhalla te maken, met goed onderwijs in een fijne groene stad voor nu en in de toekomst. Als het aan mij ligt dan is over vier jaar iedere wijk in Eindhoven een heel stuk groener, waardoor het prettiger wonen, werken en recreëren is. Het meest trots ben ik op de aanpak voor de groenarmste wijken. Dankzij heel veel extra geld gaat de gemeente een flinke groenimpuls geven aan de wijken met het minste groen. En dat is goed, want meer groen zorgt voor meer biodiversiteit, betere klimaatadaptatie én voor een sterkere sociale cohesie.

Daarnaast zet ik me in om Eindhoven nog inclusiever te maken. Ik sta voor een stad waarin iedereen het leven mag leven wat diegene zelf wil. Ook wil ik de komende jaren meer klimaatactie zien in Eindhoven. We gaan met elkaar op een eerlijke en rechtvaardige manier de klimaatverandering keren, zodat Eindhoven voor nu en voor in de toekomst een fijne stad blijft voor mens en dier.