Mijn naam is Eva de Bruijn, ik ben 25 jaar en woon nu acht jaar in Eindhoven. Ik ben sociaal ontwerper, eigenaar van Studio Connecting Cultures en sinds 2018 raadslid voor GroenLinks in Eindhoven.  

Tijdens de vluchtelingencrisis in 2015 liepen de emoties in de samenleving hoog op. Daarom startte ik een project om de verbinding tussen Nederlanders en nieuwkomers te verbeteren. Niet vanuit mijn zolderkamer, maar juist samen met vluchtelingen, Nederlanders en maatschappelijke organisaties. Samen ontwikkelden we een spel, waarmee mensen van allerlei culturen elkaar beter leren kennen en begrijpen. 

Dit is een voorbeeld van mijn werk als sociaal ontwerper. Ik breng mensen bij elkaar en zorg ervoor dat iedereen een stem heeft in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Deze kracht komt ook van pas in de politiek: om meer mensen te betrekken, vernieuwende ideeën te bedenken en samenwerkingen op te zetten voor maatschappelijke vraagstukken.  

Waar ik voor sta

De komende jaren komen er veel vraagstukken op Eindhoven af. Een betaalbare woning vinden voelt als een onmogelijke opgave, onze fietstunneltjes stromen over door klimaatverandering en de impact van data en technologie wordt groter en groter. Daarom strijd ik voor een stad waar voor iedereen plek is, een stad waar we de klimaatcrisis écht een halt toeroepen en aan een slimme stad die er is voor iedereen.

De afgelopen vier jaar heb ik mooie resultaten geboekt. Denk aan de jongerenambassadeurs, een succesvol huurteam voor studenten, het convenant studentenhuisvesting, het voorstel voor een bruisender nachtleven, een circulaire klimaatdeal en de ethische commissie voor digitale vraagstukken. Dit bereikte ik niet in mijn eentje, maar juist in samenwerking met de fractie, de raad en mensen uit de stad. 

Tijdens werkbezoeken en brainstorms merkte ik keer op keer hoeveel toffe ideeën inwoners hebben en wat voor energie er in onze stad zit. Die energie wil ik blijven benutten om de vraagstukken van onze stad creatief op te lossen. En zo samen te werken aan een knalgroen, sociaal en bruisend Eindhoven.

Portefeuilles

 

  • Studenten
  • Economie & Brainport
  • Nachtleven
  • Nieuwkomers & meedoen
  • Digitalisering & innovatie