Waarom is GroenLinks jouw partij?

GroenLinks is de enige partij die groen en links verbindt. Die vol idealisme nú verantwoordelijkheid neemt voor onze toekomst. En dat is hard nodig. Want als we niets doen, wordt de aarde warmer, en de samenleving armer.

Dit kan en moet beter in Eindhoven!

De komende jaren komen er veel vraagstukken op Eindhoven af. Een betaalbare woning vinden voelt als een onmogelijke opgave, onze fietstunneltjes stromen over door klimaatverandering en de impact van data en technologie wordt steeds groter. De groei van de stad en het grote bedrijfsleven maakt dat de stad piept en kraakt; niet iedereen komt mee. Daarom strijd ik voor een stad waar voor iedereen plek is, een stad waar we de klimaatcrisis écht een halt toeroepen en aan een slimme stad die er is voor iedereen.

Hoe bereik je jouw idealen het beste?

Tijdens werkbezoeken en brainstorms merk ik keer op keer hoeveel toffe ideeën inwoners hebben en wat voor energie er in onze stad zit. Die energie wil ik blijven benutten om de vraagstukken van onze stad creatief op te lossen.

Wat heb jij aan het eind van deze termijn (hopelijk) voor elkaar gekregen?

Als ‘aanvoerder’ van de GroenLinks-fractie wil ik aan een sterk team bouwen die samen met de stad Eindhoven verandert. Zodat we een doorbraak in de klimaataanpak bereiken, onze buurten volop vergroenen, de regie op de woningmarkt terugpakken en zorgen dat het grote bedrijfsleven écht haar verantwoordelijkheid pakt.

Hoe ben je in de politiek beland?

Als sociaal ontwerper breng ik mensen bij elkaar om samen creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken te verzinnen. Zo ontwierp ik samen met Nederlanders en vluchtelingen een spel waarmee mensen van allerlei culturen elkaar beter leren kennen en begrijpen.

Deze kracht wilde ik ook benutten in politiek: om meer mensen te betrekken, vernieuwende ideeën te bedenken en samenwerkingen op te zetten voor maatschappelijke vraagstukken. En dat is nodig: de klimaatcrisis, woonopgave en groeiende ongelijkheid schreeuwen om creatieve oplossingen, scherpe politieke keuzes en keiharde actie!

Wat is je grootste talent?

Met brainstorms en creatieve methodes ervoor zorgen dat mensen samen vernieuwende ideeën bedenken. En ik had een 9,7 voor wiskunde 😉.

Waar mogen we je voor wakker maken?  

Een groot klimaatprotest, een goed feestje of het einde van Rutte 4. Het liefst alledrie tegelijk.

Waar ben je trots op?

Op onze gezellige en gedreven GroenLinks-fractie, waar iedereen met hun eigen talent zich inzet voor een knalgroen en links Eindhoven.

Heb je een boekentip?

Moeilijk kiezen! Een greep van boeken die me hebben geïnspireerd: Uitgewoond, Datamacht en Tegenkracht, Tirannie van Verdienste, Onzichtbare Vrouwen, Fantoomgroei, Het Recht van de Snelste, Het is aan ons, De Goede Immigrant, Ooit Aten we Dieren, Wij Bepalen de Toekomst.

Heb je een muziektip?  

Idioteque - Radiohead