Waarom is GroenLinks jouw partij?

GroenLinks is de partij die idealisme met daadkracht combineert. De partij die actie voert met de klimaatgeneratie en in het bestuur onze stad verandert. En de enige partij die groen en links verbindt (what’s in a name 😉). Voor mij in ieder geval een belangrijk punt, want hoe kun je staan voor duurzaamheid zonder dit voor iedereen betaalbaar te houden? En hoe kun je strijden voor gelijke kansen en rechten zonder aan die van de toekomstige generatie te denken? Dat is wat GroenLinks elke dag doet en waarom ik me hier zo thuis voel.

Hoe ziet jouw ideale Eindhoven eruit?

Ik sta voor een stad die klaar is voor de toekomst en daarom radicale klimaatactie onderneemt. Voor een stad waarin iedere inwoner mee kan doen, ook als je daar een mentale, sociale of financiële springplank voor nodig hebt. Een stad waarin de Eindhovenaar met schulden passende hulp krijgt en niet van het kastje naar de muur gestuurd wordt. Waarin geen kind meer opgroeit in armoede. En waarin energiearmoede – of het nu gaat om studenten, mensen met een laag- of middeninkomen of ouderen – uitgeroeid is omdat je recht hebt op bestaanszekerheid én een duurzaam huis. Vol gedrevenheid zet ik me in voor dit toekomstbeeld. Voor een groen én links Eindhoven.

Dit kan en moet beter in Eindhoven

Eindhoven is nog geen klimaatkoploper. Dat kan én moet beter!

Hoe bereik je jouw idealen het beste?

Door overal ook het perspectief van jonge mensen in mee te nemen. Mijn generatie is de eerste generatie die het minder krijgt dan onze ouders. Dat zou niet moeten kunnen. Toch is het krijgen van een vaste baan of het kopen van een eigen huis ineens geen zekerheid meer. Om nog niet te spreken over de gevolgen van klimaatverandering die nu al merkbaar zijn en de komende jaren alleen maar zullen toenemen. Mijn doel in de politiek is dan ook zorgen dat onze generatie, net als al die generaties voor ons, erop vooruit gaat.  

Hoe ben je in de politiek beland?  

Het klimaat gaat eraan en de ongelijkheid neemt toe. Daar wilde ik iets aan doen. Ik was 18, mocht voor het eerst stemmen en wilde ook actief opkomen voor mijn idealen. Al gauw werd ik lid van DWARS (GroenLinkse Jongeren) en GroenLinks. Na bestuursjaren bij DWARS en werken in de Tweede Kamercampagne bij GroenLinks merkte ik dat voor echte verandering je in de politiek moet zijn. Zodoende!

Wat is je grootste talent?

Ik ben gedreven en enthousiast!

Waar mogen we je voor wakker maken?

Een vette reis, het liefst met mooie natuur, en het aftreden van Rutte 4.

Waar ben je trots op?

Dat ik met posts en reels op mijn Instagram Facebook en LinkedIn politiek dichterbij probeer te brengen.