Waarom is GroenLinks jouw partij?

Het is vijf over 12. Klimaatverandering gaat binnen ons huidige leven de aarde verschrikkelijk veranderen. Ik wil er alles aan doen om de onomkeerbare schade te voorkomen en niet later te denken “Had ik nou maar..”. Dat kunnen we alleen samen. We moeten allemaal de neuzen dezelfde kant op krijgen. Ik geloof dat GroenLinks de enige partij is die de urgentie inziet en de verbindende rol kan pakken hierin.

Hoe ziet jouw ideale Eindhoven eruit?

Een groene stad met veel levendigheid op straat. Waar iedereen zichzelf kan zijn en een fijn plekje voor zichzelf heeft om te leven.

Dit kan en moet beter in Eindhoven!

Zoals in heel Nederland moet ook in Eindhoven de woningnood aangepakt worden, dat is een inkoppertje. Wat er écht beter kan en moet is het openbaar vervoer in onze stad. We zijn potverdrie de vijfde stad van Nederland en moeten het nog steeds doen met één intercitystation en één sprinterstation. Wordt ook eens tijd voor een tram!

Hoe bereik je jouw idealen het beste?

Ik geef nooit op. Wanneer ik een doel voor ogen heb dan ga ik er ook de volle 100% voor. Als er ook nog eens een beetje tijdsdruk op zit dan sprint ik naar mijn einddoel!

Wat heb jij aan het eind van deze termijn (hopelijk) voor elkaar gekregen?

De woningcrisis oplossen is te ambitieus voor vier jaar helaas. Er moet echter ook een discussie en transitie gaan plaatsvinden over hóe we wonen. Stel je hebt geen eigen tuin meer: hoeveel vierkante meter balkon heb je dan nodig vind je? En zou je dit balkon willen delen als je daarmee ook minder huur betaalt? Moet het een groen balkon zijn? Een dakterras? Zou je de logeerkamer ook willen delen in een appartementencomplex? Als we hier antwoorden op hebben gevonden dan kunnen we de ruimte in onze stad veel efficiënter en duurzamer inrichten.

Hoe ben je in de politiek beland?  

Begin 2020 ben ik met een paar anderen een vereniging genaamd EHVXL begonnen over de stedelijke ontwikkeling van Eindhoven. De gemeente was op dat moment bezig met het opstellen van de verdichtingsvisie binnenstad. Hier was door sommige groepen in de samenleving veel kritiek op, terwijl ik en mijn omgeving juist positief tegenover de plannen stonden. Ik ben me toen steeds meer gaan verdiepen in stedenbouw en de noodzaak om dichter op elkaar te gaan wonen, in plaats van het groen aan de rand van de stad verder te bebouwen met Vinex-wijkjes. Als bestuurslid van de vereniging begon ik steeds vaker in te spreken bij de inspraakavonden van de gemeenteraad en sprak ik geregeld verschillende lokale politici. Toen de gemeenteraadsverkiezingen eraan kwamen heb ik me kandidaat gesteld voor GroenLinks!

Waar mogen we je voor wakker maken?

Een goed gesprek! Maar je mag me sowieso overal wakker voor maken. Slaap vind ik maar tijdverspilling 😜.

Waar ben je trots op?

GroenLinks natuurlijk! En het feit dat ik raadslid mag zijn!

Wat is je favoriete plek in Eindje en waarom?

Strijp-S. Wat ben ik blij dat ik hier mag wonen! De enige plek in Eindhoven die écht grootstedelijk aanvoelt. Ik hoop dat dit gebied lekker rauw en dynamisch blijft, maar nog levendiger wordt de komende jaren!

Dit is leuk om over jou te weten!

Hoewel ik superprogressief ben en vooral naar de toekomst van Eindhoven kijk, vind ik de lokale geschiedenis van Eindhoven echt heel interessant! Ik ben vrijwilliger bij stichting Eindhoven in Beeld, die de historie van Eindhoven toen en nu in beeld brengt.

Heb je een boekentip?

Sorry! Ik lees veel, maar weinig boeken helaas.

Heb je een muziektip? 

Oei, heb je even? Ik heb voor elk wat wils.. Van Duitse Tanzmetall tot moderne klassieke muziek. Hier een paar suggesties, allen (geheel toevallig) met een politiek tintje.

Eisbrecher, snoeiharde beelden en gitaren, met treffende teksten. Een van mijn favoriete Duitse metal bands.

https://www.youtube.com/watch?v=BGthmYzpGv0 (schokkende beelden, wel een indrukwekkende clip/nummer)

Ren, tekst met impact. Fantastisch hoe het nummer escaleert en ontspoort, waarmee parallellen met ons huidige economische systeem getrokken kunnen worden.

https://www.youtube.com/watch?v=YonS9_QJbp8

Bonaparte, ook heel goede treffende teksten (en kan je het Eindhovense tintje in de clip vinden?)

https://www.youtube.com/watch?v=35fuzCokzRU

Elk nummer van Einaudi is een aanrader, maar ik wou nu eenmaal vier politiek getinte uitkiezen 😉

https://www.youtube.com/watch?v=2DLnhdnSUVs