Waarom is GroenLinks jouw partij?

‘Zo doen we het nou eenmaal’ staat niet in ons woordenboek. We staan voor fundamentele veranderingen op het gebied van duurzaamheid, bestaanszekerheid en kansengelijkheid.

Hoe ziet jouw ideale Eindhoven eruit?

De High Tech Campus en de Bennekel, enkel gescheiden door De Dommel, en een wereld van verschil. De sociale ongelijkheid is groot in onze stad. Juist in Eindhoven waar we de economie én de samenleving van morgen maken, móet dat anders kunnen. Hier drupt de creativiteit ongeveer uit de kraan.

Dit kan en moet beter in Eindhoven!

Ik sta pal voor een sociale stad waar we de ongelijkheid aanpakken en armoede/schulden bestrijden. Waar we inwoners niet alleen een vangnet bieden maar ook een toekomstperspectief. Dat begint bij de basis: voldoende inkomen, werk, een dak boven je hoofd, een fijn gezin en de kans je talenten te ontwikkelen. Ook sta ik voor een levendige stad. Kunst en cultuur verbindt, raakt, en verbeeldt werelden die er (nog) niet zijn. In een toekomstgerichte, inclusieve stad is een flinke dosis reflectie, empathie en creativiteit broodnodig.

Hoe bereik je jouw idealen het beste?

Na 8 jaar raadswerk, wil ik me nu als wethouder welzijn, werk, armoede en cultuur & design vol overgave inzetten voor de stad. Het is een hele diverse portefeuille met allemaal onderwerpen die mij al jaren aan het hart gaan en in een stad die mijn thuis is. Als wethouder zit je wat meer vooraan in het proces om tot beleidsvoorstellen te komen, en doe je het niet meer naast je werk. Ik hoop zo dagelijks van meer betekenis te kunnen zijn voor de inwoners in deze stad.

Hoe ben je in de politiek beland?  

Ik heb me altijd betrokken gevoeld bij mensen bij wie het allemaal niet vanzelf gaat. Mijn moeder zei altijd: als je het er niet mee eens bent, dan moet je er iets aan doen. En zo kwam het dat ik mijn eerste onderwijsactie al organiseerde toen ik op de basisschool zat. Na veel jaren vrijwilligerswerk, waarbij ik merkte wat de impact van politiek was en had kunnen zijn, besloot ik zelf actief te worden.

Wat is je grootste talent?

Ik combineer idealisme met slagvaardigheid. Een scherpe, creatieve denker die graag doet.

Wat is je favoriete plek in Eindje en waarom?

Ik houd van wandelen en fietsen. Na een dag werken fiets ik graag wat om, om zo door de mooie parken van Eindhoven te komen bijv. Genneperparken en de Klotputten. 

Heb je een boekentip?

Het absurde meesterwerk 'Kafka op het Strand' van Haruki Murakami is me nog lang bijgebleven.

Heb je een muziektip?

Onze eigen stadsdichter en muzikant Iris Penning moet iedereen in Eindhoven wel een keertje beluisteren!

Iris Penning - YouTube