Waarom is GroenLinks jouw partij?

GroenLinks is mijn partij aangezien het staat voor sociale en ecologische rechtvaardigheid voor iedereen. GroenLinks ziet in dat dit alleen te bereiken is door samen te werken en iedereen zich welkom en thuis te laten voelen. Deze positieve en idealistische insteek vind ik de juiste manier om de grote problematiek op te lossen.

Hoe ziet jouw ideale Eindhoven eruit?

Mijn ideale Eindhoven is een toekomstbestendig Eindhoven. Dit betekent een duurzame, groene wereld waarin mensen bestaanszekerheid hebben. Een goede basis met toekomstperspectief. Dit is ook een stad waar ieder zich thuis voelt en iedereen creatief geprikkeld en uitgedaagd wordt.

Dit kan en moet beter in Eindhoven!

Ten eerste moeten er meer creatieve broedplaatsen komen. Deze kunnen een mooie spil in de wijk zijn waar buurtbewoners samenkomen. Creativiteit en kunst is menseigen en moet daarom een goed verankerde plek krijgen in de stad.

Ten tweede moeten er voor studenten genoeg betaalbare kamers beschikbaar zijn. In de brede zin moeten jongeren worden betrokken bij de ontwikkelingen in de stad.

Wat heb jij aan het eind van deze termijn (hopelijk) voor elkaar gekregen?

Ik hoop te laten zien hoe je als stad de gezamenlijke opgaven ook gezamenlijk oplost. De gemeente, bedrijven, maatschappelijke organisaties en inwoners hebben een gedeelde verantwoordelijkheid over de staat van de stad. Aan het eind van de termijn hoop ik te laten zien hoe je concrete afspraken kunt maken en stappen kunt zetten op brede welvaart. Welvaart is pas welvaart als het door iedereen gevoeld wordt.

Hoe ben je in de politiek beland?  

Als kind had ik de droom om burgemeester van Eindhoven te worden. Ik zag namelijk problemen die ik graag wilde aanpakken en ik dacht toen dat de burgemeester de baas van de stad was. Nu ik politicologie studeer weet ik wel beter, de raad is het belangrijkste orgaan waar de keuzes voor de stad gemaakt worden.

Waar mogen we je voor wakker maken?

Lekker muziekje om op te dansen & spelletjes

Waar ben je trots op?

Mien pa en ma

Wat is je favoriete plek in Eindje en waarom?

Ik heb mooie herinneringen aan het oude CKE gebouw, waar ik als kind veel voorstellingen heb gespeeld.

Dit is leuk om over jou te weten?

Ik verdiep me graag in filosofie en kunst. Ik ga een master politieke filosofie doen. Naast kunstgeschiedenisvakken ervaar ik kunst graag in musea en theater.  

Heb je een muziektip? 

Album van David Bowie : Scary Monsters and Super Creeps