Waarom is GroenLinks jouw partij?

Voor mij is GroenLinks de klimaatpartij die realistische klimaatdoelen stelt en daarbij iedereen mee wil laten doen. Bovendien is het écht een hele leuke club gelijkgestemde mensen bij elkaar maar daar kwam ik pas achter toen ik actief lid werd 😊.

Hoe ziet jouw ideale Eindhoven eruit?

Een groene, levendige stad waar veel ruimte is voor sport en cultuur zowel binnen als buiten. Wegdromend zou ik zelfs zeggen: Zó groen dat de woningen tussen de planten en bomen staan met meanderende paden waarover we fietsend en lopend ons verplaatsen. De auto’s staan aan de rand van de stad. 

Dit kan en moet beter in Eindhoven!

Het mag nog groener dan het nu is. Alle mensen moeten volop mee kunnen doen. Welvaart moet beter verdeeld worden.

Hoe bereik je jouw idealen het beste?

Voor nu hoop ik d.m.v. de communicatie vanuit de fractie dat we een zo breed mogelijk publiek bereiken om te laten zien waarmee de GroenLinks fractie zich bezig houdt om de stad te veranderen.

Hoe ben je in de politiek beland?  

Een half jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen zag ik dat GroenLinks Eindhoven een campagneleider zocht. Daar heb ik op gereageerd. Dat waren drukke maar hele leuke maanden waarin ik de stad steeds beter leerde kennen (ik woon namelijk pas in Eindhoven sinds 2020). Daarna ben ik gevraagd om fractiemedewerker te worden. Dus ik kijk eigenlijk aan de zijlijn mee. Superleuk en leerzaam.

Wie is jouw rolmodel?

Dat zijn al mijn vrienden en familie. Van al deze mensen krijg ik op de een of andere manier inspiratie en energie. Zij zijn dus allemaal, op hun eigen manier, een voorbeeld voor mij.

Waar ben je trots op?

Op ons gezin. Opvoeden van kinderen krijg je niet aangeleerd maar ik vind dat Rein en ik er best goed in geslaagd zijn onze 4 kinderen groot te hebben gebracht tot leuke, zelfstandige, bewuste wereldburgers. Soms zijn ook zij weer een rolmodel voor mij 😉.  

Dit is leuk om over jou te weten?

Naast mijn werk voor GroenLinks ben ik yogadocent en doe ik vrijwilligerswerk op Glorieuxpark in Eindhoven. 

Heb je een boekentip?

Echt heel veel! Op mijn instagramprofiel staan ze in een overzicht. Om hier toch alvast íets te noemen:

Jason Hickel ‘Minder is meer’ voor een kijk op een betere wereld.

Thomas Verbogt ‘Hoe alles moest beginnen’ een prachtige roman.

Heb je een muziektip?

Nynke Laverman met ‘Your Ancestor’ Een oproep aan óns om in actie komen om het klimaat te redden. https://www.youtube.com/watch?v=TO4sZmvJljE

Heel veel van Stef Bos maar deze is wel heel prachtig  https://www.youtube.com/watch?v=K4KgR5kvFVU