T/m 11 maart 10:00 kan op Eva de Bruijn worden gestemd 👇

Creatief, betrokken en bevlogen

Op de website van de verkiezing wordt De Bruijn als volgt beschreven:

“Eva brengt vernieuwing in de Eindhovense politiek. Creatief, betrokken en bevlogen. Altijd in samenwerking met inwoners en maatschappelijke organisaties. Met succes zette Eva het thema digitalisering op de politieke agenda. Tot ver buiten Eindhoven weet men Eva te vinden om te spreken over digitalisering. In 2020 werd ze niet voor niets uitgeroepen tot Eindhovens politiek talent van het jaar.

Eva de Bruijn over haar nominatie:

“Ik ben kei trots op deze nominatie! Het is een hele eer om als jongste raadslid met 11 sterke collega’s in de halve finale te staan. Toen ik vier jaar geleden aan dit avontuur begon, had ik niet kunnen bevatten dat ik nu in de race ben om beste raadslid van Nederland te worden. Ik zie het als een waardering voor mijn inzet om samen met inwoners te werken aan een menselijk, eerlijk en duurzaam Eindhoven. Om samen aan oplossingen te werken voor studenten, het nachtleven, digitalisering en democratische vernieuwing.

De Bruijn is 25 jaar en woont nu acht jaar in Eindhoven. Ze is sociaal ontwerper, eigenaar van Studio Connecting Cultures en sinds 2018 raadslid voor GroenLinks in Eindhoven. Tijdens deze verkiezingen kwam De Bruijn met voorkeurstemmen in de Eindhovense gemeenteraad.

Bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart staat De Bruijn op plek 3 van de GroenLinks-kandidatenlijst. "Ik hoop ook de komende vier jaar samen met inwoners op creatieve manieren verder te bouwen aan Eindhoven. Aan een stad waar we de klimaatcrisis een halt toeroepen, waar Eindhovenaren een betaalbare woning kunnen vinden en een slimme stad die werkt voor iedereen.”

Een getekende vuist gaat de lucht in met in de hand een telefoon met daarop 'GroenLinks'.

Stemmen kan t/m 11 maart 10:00

De verkiezing Beste raadslid van Nederland wordt iedere vier jaar gehouden. De verkiezing bestaat uit verschillende rondes. Uiteindelijk blijft één raadslid over dat zich vier jaar lang het beste raadslid van Nederland mag noemen. In de eerste ronde kon iedereen een raadslid nomineren. In de tweede ronde koos een vakjury uit de 50 nominaties met de meeste stemmen 12 halvefinalisten.

De Bruijn zit nu in de derde ronde. In deze ronde kan iedereen één stem uitbrengen op besteraadslid.nl/raadslid/eva-de-bruijn tot vrijdag 11 maart 10.00 uur. De uitslag wordt bekend gemaakt bij De Nieuws BV (NPO Radio 1) op 11 maart om 14.00 uur. Daarna blijven 4 raadsleden over in de finale. De winnaar wordt live bekend gemaakt bij talkshow M op 14 maart.