In november 2021 diende ons raadslid Bart Habraken samen met veel andere partijen een motie in die ervoor heeft gezorgd dat je nu niet meer struikelt over de deelvoertuigen in het centrum. Als GroenLinks vinden we deelmobiliteit een belangrijk middel in de verandering naar duurzamer vervoer. Het maakt de stad autoluwer en ook op andere manieren is het een praktische, milieuvriendelijke oplossing om je te verplaatsen. Het is snel, duurzamer om te delen en neemt minder ruimte in de stad in beslag.

Natuurlijk heeft deelmobiliteit ook nadelen. Het grootste nadeel was dat ze te pas en te onpas overal werden neergezet, zodat het onveilige of onprettige situaties opleverde. Zo hadden helaas ook veel rolstoelers en voetgangers er daardoor last van.

In de motie riep Bart het college op afspraken te maken met aanbieders van deelfietsen en deelscooters en dropzones in te richten. Dit is nu gebeurd in het centrum. We hopen dat de nadelen van deelmobiliteit hiermee verholpen zijn en dat deze oplossing succesvol gaat werken. Indien dat zo is, is dit wat GroenLinks betreft een oplossing die we over de hele stad gaan uitrollen.