Kan jij overal en altijd zijn wie je bent? En geef jij anderen altijd de ruimte om dat te kunnen? 👇

Afgelopen weken presenteerde de gemeente het beleidsplan 'Inclusief Samenleven, diversiteit is een gegeven, inclusie is het streven'. De zes aandachtsgebieden die het plan van de gemeente benoemt om dat te bereiken, zijn volgens ons allemaal even belangrijk. 

1 De preventie en bestrijding van discriminatie

2 Gelijkwaardige toegang tot de fysieke, sociale en digitale omgeving

3 Vergroten kennis en vaardigheden over diversiteit & inclusie

4 Het koloniale verleden en de doorwerking in het heden

5 Structurele ontmoeting tussen Eindhovenaren

6 Versterken van netwerken

Op voorzet van inspreker Benjamin Ector, voorzitter van COC Eindhoven, vroeg Gisèle aan wethouder Samir Toub of onderzocht kan worden of de gemeente de kosten voor het vervangen van een paspoort na een geslachtsverandering kan vergoeden. De wethouder zegde toe dit te willen onderzoeken. 

We zijn blij dat de plannen samen met de stad tot stand zijn gekomen. Juist nu, in een tijd waarop het lijkt dat we steeds verder van elkaar af gaan staan, doet het goed om te zien dat er zoveel organisaties (50!) bereid zijn geweest bij te dragen aan het inclusiever maken van onze stad. We staan fier achter de visie gepresenteerd in het Beleidsplan Diversiteit en inclusie: een diverse stad waar iedereen kan meedoen. 

Wil je de hele visie lezen? Dat kan hier

“De sfeer tijdens de raadsavonden was respectvol en warm en maar liefst 50 organisaties dragen bij aan het inclusiever maken van Eindhoven. Dat geeft hoop!”

Gisele bubble
Gisèle Mambre, Raadslid