Jeannette vraagt zich af: Wat is er nodig om je als inwoner thuis te voelen in je eigen wijk? Waarom noemen we iets een achterstandswijk als juist daar wel solidariteit en betrokkenheid is?

Uit het spel 'Over de Streep' bleek al snel dat het nogal verschil maakt waar je woont. De spreker Christel Colleij van Buurtgezinnen vertelde samen met 1 van de steunouders over hun mooie verbindende initiatief. Daarna hebben we in groepjes onder begeleiding van 'Eindhoven in Dialoog' vooral geluisterd naar onze inwoners. 

We kunnen concluderen dat veel inwoners al actief zijn in hun wijk maar we weten het vaak niet van elkaar. Verder blijkt dat nieuwe woonvormen met gemeenschappelijke ruimtes zorgen voor ontmoeting en verbinding. Deze zijn er echter nog veel te weinig in Eindhoven. Tot slot hoorden we dat mensen elkaar graag helpen, maar hulp vrágen is nog lastig. 

Angelique Bellemakers, stadsgezant 'doorbraak wijkgericht werken' vatte de avond samen.

Gemeentebreed staat dit thema hoog op de agenda. Zoals burgemeester Dijsselbloem deze week zei in zijn nieuwjaarsspeech: 'We gaan voor 1 Eindhoven, waar we omkijken naar elkaar."

Heb jij nog goeie ideeën over Samenleven mail naar j.vos@eindhoven.nl

presentatie jeannette