“ Digitalisering, de klimaatcrisis, meedoen. Met creatieve politiek pak ik de vraagstukken van nu aan. ”

Eva de Bruijn Kandidaat-Kamerlid

Mijn naam is Eva de Bruijn, ik ben 27 jaar en woon in Eindhoven. Ik ben fractievoorzitter voor GroenLinks in Eindhoven en sociaal ontwerper. Het is tijd voor vernieuwende en creatieve politiek in Den Haag. De afgelopen jaren sprak ik veel mensen die graag betrokken willen worden, maar zich niet gehoord voelen door de oude politiek. De vluchteling die dolgraag wil werken, de jongere met mentale problemen of de student vol ideeën voor eerlijke huisvesting. Daarnaast heeft data en digitale technologie een steeds grotere impact op ons leven. Als sociaal ontwerper breng ik mensen bij elkaar en zorg ik ervoor dat iedereen een stem heeft bij het ontwerpen van creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Dat wil ook doen in de Tweede Kamer. Om zo samen te werken aan een samenleving waar iedereen mee kan doen, we de klimaatcrisis een halt toeroepen en waar digitalisering werkt voor mensen.

De kandidatencommissie was te spreken over Eva: "Deze sociaal ontwerper en een van de beste raadsleden van Nederland (2022) liet een positieve indruk achter bij de commissie. Eva weet mensen te betrekken bij de politiek, vernieuwende ideeën te bedenken en samenwerkingen op te zetten voor maatschappelijke vraagstukken. De commissie ziet in Eva een enthousiaste kandidaat en snelle denker die zich veel dossiers eigen zou kunnen maken. De kandidatencommissie draagt Eva dan ook graag voor op plek 43 van de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA."

De komende weken gaan we weer hard campagne voeren. Natuurlijk samen met Eva. Wil jij ook meedoen met de campagne? Meld je aan via de knop hieronder!